Lidt af hvert om stort og småt i Champagne/A bit of this & a bit of that with bubbly regards from Champagne
26 March, 2010
Den himmelsk hurtige opbinder
At arbejde i en vingård er blandt meget andet også det samme arbejde mange dage i træk og en hel masse gentagne bevægelser i løbet af disse dage.
Kedeligt tænker du måske. Nej, det er det ikke, der er altid noget nyt at se på. Andre lyde at høre. Skiftende stemninger, luftninger, når man går udendørs.
Men arbejdet kan synes uden nogen ende, når vi begynder på det. Som om man er en lillebitte prik i vinhavet.
Fidusen er så at bryde opgaven ned i overskuelige enheder. Når man blot dagens mål eller lidt mere, har man allerede fornemmelse af at være en fandens karl. Når man omvendt mindre - eller forhindres at dårligt eller koldt vejr - kan man også hurtigt få fornemmelsen af at være for sent på den, uden at kunne gøre ret meget ved det.
I år er vi imidlertid så godt med, at der har været få dage med disse negative og meget lidt konstruktive tanker. Vi har gennemført de fleste opgaver og har nu bare tre dages opbinding tilbage.
Vi købte sidste år en opladelig opbinder som erstatter den manuelle lieuse så godt, at arbejdet er reduceret til cirka en uge i hver parcel og det endda selvom man har en tendens til at anbringe flere bindinger med maskinen. Lidt som en hæftemaskine.
Vidunderet består af en slags pistol og et bælte med forholdsvis tungt batteri, som det tager seks timer at lade op. Men så holder det også energien en hel arbejdsdag.
Selve tråden er lavet af et nedbrydeligt materiale, så når vi først har anbragt dem, tænker vi ikke mere over dem.
Vi tænker forår. At vi er godt med og er så småt ved at sende tankerne i retning af påskeferie og forskellige champagnesmagninger her og der. Grenene er klar til vækst.
Etiketter:
Our vineyards
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Jeg er fuld af forundring over det store arbejde, der egentlig ligger i det...vil købe en flaske bobler til weekenden..
Hej Lavendel
Jeg tror faktisk også at det var lige præcis dér, min egen fascination begyndte.
Man siger forresten også, at en vinbonde er mere gartner end landmand, og i Champagne er det meget få af arbejdsopgaverne, der løses med maskiner.
I dag er der ikke drueplukkere tilbage ret mange steder i Frankrig, og - gætter jeg på - endnu mindre udenfor.
Nå, men det er der altså i Champagne, for det er den eneste måde at undgå at ødelægge drueskindet helt eller delvis.
Ha' en dejlig dag i det fynske,
Solveig
Post a Comment