08 March, 2011

Små frostlamper fremme i Cote des Blancs

 
Posted by Picasa
Frostlamperne kan være fremme til så sent som sidst i maj, hvor vinmarker er så grønne som her. Lige nu er de nøgne og bare. Avize, maj 2007.

Frostlamperne er kommet op i en af de flade parceller i Côte des Blancs.

Jeg kører forbi den flere gange om ugen på vej ud i vinen for at beskære. I dag bliver vi helt sikkert færdige, og så er det slut for mig for en tid.

Det kan fryse om natten til midt i maj, og knopperne kan blive helt eller delvist ødelagt fra det punkt, hvor de begynder at udvikle sig. Der er vi ikke endnu. Men vinbonden har altså alligevel fundet det sikrest at sætte sine lamper op allerede nu.

Selv skal vi ikke sætte varmekilder på plads. Vores parceller er ikke beskyttet på anden vis, end at vi vælger i hvilken rækkefølge, vi beskærer ret nøje, for at forsinke udviklingen i den parcel, vi passer bedst på, så meget som muligt. Under alle omstændigheder kun få dage.

Erfaringen - de gamle mænd, der fortæller om de sidste 50 år - siger i øvrigt, at det i år vil være et koldt år med frost. De henviser blandt andet til den såkaldte Lune Rousse, der i år falder sent. Ligesom i froståret 2003.

Vi får se. Det får man altid, ikk' sandt?

 
Posted by Picasa
Cirka sådan så der ud i en af vores parceller i Loisy-en-Brie i februar. Det gør der stadig. Grene med bart under en klar himmel.

Læs også om frost her.

No comments: