18 March, 2011

Sig Fish 'n' Chips til din Blanc de Blancs

 
Posted by Picasa
Et glas Blanc de Blancs er altid godt, og hvorfor egentlig ikke til Fisk og fritter?

Fish 'n' Chips akkompagneret af champagne. Årgangschampagne vel at mærke, og fra et af de sædvanligvis kultiske mærker. Sådan præsenterede Salon for nylig sin nye årgang, 1999. Mildt sagt nyt signal fra de øverste lag i Champagne.

Umiddelbart signalerer denne madmæssige kombination af hav og jord dårlig stil med flammebogstaver i katastrofestørrelse. I virkeligheden er der jo ikke noget i vejen med hverken Fish eller Chips. Begge dele smager godt. Det er bare sjældent ordentligt lavet, når man støder på kombinationen.

Jeg er overbevist om, at kokkene har præsteret den bedste Fish 'n' Chips i menneskers minde, og at kombinationen herefter må være blåstemplet.

Det ligger fint i tråd med de anbefalinger, vi selv normalt giver, hvis nogen spørger. Også hvad andre har sagt om vores champagne.

Man skal ikke være bange for sin champagne. Den kan med stort udbytte bruges til meget andet end østers, hummer og kammuslinger. Jeg kan selv godt lide at spise ordentlig mad, men jeg overlader de større gastronomiske eventyr til de restauranter, vi af og til besøger, og holder mig til at lave de mere simple sager.

Fish 'n' Chips har jeg aldrig overvejet før. Vi har heller ikke hverken Salon i kælderen eller for den sags skyld nogen andre Blanc de Blancs'er tilbage fra 1999. Måske vil jeg prøve med årgang 2000?

2 comments:

Flemming said...

This is also something that never crossed my mind as possible. But maybe i should try this combo,as well as try more champagne.

Sol said...

Sounds like a great idea, tell me about it when you do.