20 April, 2010

60 forvirrede hektar

 
Posted by Picasa
Første opgave i vinen efter ferien var at sørge for fuld seksuel forvirring af sommerfuglehanner af Cochylis-typen.

Det ser sådan her ud, når den hænger, som den skal. Sådan har det nu set ud i halvandet døgns tid, for første gang for vores vedkommende.

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
Den brune plasticbeholder indeholder et ildelugtende kemikalium. Det vil sige, det er mig, der finder det ildelugtende.

Visse sommerfuglehanner synes, det er fantastisk, endnu bedre end "the real thing". Lugten - et kunstigt feromon-stof - får dem til at glemme at lede efter hunner, der udsender samme duftstof i den ægte udgave. Resultatet er alt i alt færre larver og ditto færre ødelæggelser på vinstokkene.

 
Posted by Picasa
Mandag morgen havde 30 personer med tilknytning til vinmarkerne udenfor Loisy-en-Brie sat hinanden stævne med kaffe og croissanter og Raks nok til 60 hektar.

Det tog en formiddag, før de var klar til at dele de flasker champagne, der naturligvis også var tænkt på. Jeg kan aldrig blive træt af at gentage, at en af de indlysende klare fordele ved at bo i Champagne er, at indfødte tilsyneladende aldrig mødes uden at smage nogle flasker.

30 personer og 60 hektar giver to hektar eller omkring 1.000 Raks per mand. Godt 10 kilometers gennemvandring og for Alains vedkommende for en gangs skyld et andet perspektiv fra skræntens ene og øvre ende i stedet for midtfor.

 
Posted by Picasa

No comments: