Hvorfor ikke bare vælge kridt? Og en gammel snegl? De er hvide, og de er oprindelsen til Champagnes vigtige kridtholdige undergrund. Næh...hvorfor egentlig ikke?
De sidste par sæsoner har jeg gået og kigget lidt efter en passende cremehvid farve i det fri. Vores etiketter har alle - foreløbigt fem - farver hentet fra forskellige årstider i vingården, og det valg har vi været meget glade for. Og så har jeg fået den fikse idé, at en form for hvid ville passe glimrende til en kommende extra-brut champagne engang.
En hvid etikets minimalisme passer så fint med den ikke doserede champagnes pure smag.
Projektet har derfor været en temmelig bunden opgave, og den slags kan have tendens til at blive ret søgte. Det samme kan jeg roligt sige om mine forsøg på at finde noget hvidt.

Om sommeren viser sygdomme sig for eksempel i form af hvide pletter på bladene.
Rådne og siden helt indtørrede druer kan også have hvide strejf.
Ikke specielt charmerende budskaber at servere på en bag-etiket.
Så da jeg forleden fandt et hvidt blad, der nydeligt havde rullet sig rundt om en gren, og i øvrigt med en knop ved sin side, også delvist pakket ind i hvidt, bekendtgjorde jeg naturligvis min succes.
Alain var ikke specielt imponeret.
Hvorfor ikke bare vælge kridt, hvis det skal være hvidt? Næh, det havde jeg sådan set ikke tænkt på, selvom netop kridtundergrunden er en væsentlig del af både vingårde og -kældre i Champagne. Nogen gange råber det indlysende med så store bogstaver, at det er svært at overskue uden at få det stavet igennem af en sidemand.
Snegle er der også rigeligt af. Men flest af de unge.
Vores andre etiket-farver finder du her.
No comments:
Post a Comment