12 March, 2011

Lad den søde tand hvine

Måske er der om nogle år godt nyt til den danske kransekage.

Nogle af De Gule Enker skal igen være supersøde. Andre kan følge.

En del af husets flasker skal efterdoseres med op til 100 gram sukker per liter champagne til en vaskeægte doux. En vaskeægte dobbelt-doux måske?.

Det ønsker husets ret nye kældermester ifølge Decanter.

Umiddelbart er det lidt svært at forestille sig, hvem der skulle købe sådanne flasker. Måske det russiske marked, som mangt et hus på disse kanter har i kikkerten, når de da ikke kigger på Indien, Kina eller Brasilien. Netop Rusland var tidligere - før kommunismen - et meget stort marked for den søde champagne.

Vi gik i flere år til vinsmagninger med en stribe kolleger her i Montagne de Reims. En af lærerens mange pointer gennem mange aftener var, at smagen af en flaske champagne vil ændre sig i de kommende tiår, fordi fremtidens kunder vil have en langt mere sød tand end nutidens. Coca-cola- og Orangina-generationen.

Ellers har trenden de senere år snarere været nul sukker. Zero dosage. Men den er nu muligvis så indarbejdet, at der skal f.eks. søde boller i suppen, hvis man ikke bare vil være champagne-mainstream. Det har i så fald virket.

No comments: