03 March, 2007

Egen vin i La Défense

700 vinstokke skal fra dette forår udsmykke esplanaden i La Défense-kvarteret i Paris. Det er et område mellem den moderne triumfbue, som er arkitekten Johan Otto von Spreckelsens værk, og Triumfbuen, der skal beplantes med en blanding af grønne Chardonnay- og blå Pinot Noir-druer.

Projektet byder på anderledes udfordringer end vi andre, der har meter nok under planterne til det med tiden dybe og omfattende rodsystem. Planen er at anlægge en 80 centimeter tyk jordbund på betonfliser, der skal tillade rodnettet at udvikle sig på en hensigtsmæssig måde, skriver www.vigneronsfranciliens.com.

Hegnspælene er af kastanjetræ fra Montmorency. Det lyder en tand mere chikt end dem, vi køber nede i farmershoppen. De er af metal, der med årene ruster op. Den går naturligvis ikke i byernes by.

Montmartre er mig bekendt ellers foreløbigt det eneste sted i Paris med egen vin og egen fest, når druerne skal høstes. Men om tre år, når planterne har vokset sig stærke nok, bliver der altså også - efter planen - vinhøst i La Défense.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: