28 March, 2007

Det statsautoriserede smageglas

 
Posted by Picasa
Det statsautoriserede INAO-glas ankommer i denne ydmyge papæske.

Vi er blevet de heldige ejere af 12 INAO-glas. En uventet gevinst ved vores nystartede kursus i vinsmagning. Også en klar fordel for vores lærer, der med denne gestus elegant har udliciteret arbejdet med at vaske 15 x 6 glas rene efter hver forestilling.

INAO Institut National des Appellations d'Origine) er jo den myndighed, der holder øje med Frankrigs mylder af AOC'er (Appellation d'Origine Controlée), statsblåstemplede produkter af ypperlig kvalitet. Champagne var den allerførste tilbage i 1927, siden er mange andre vine og andre produkter kommet til.

Dette autoriserede smageglas har facon som en tulipan. Formen sikrer en optimal koncentration af aroma og duft, når man stikker næsen så langt ned i glasset som muligt og snuser ordentligt ind. Man kan også slynge sin smagsprøve rimelig grundigt rundt i glasset uden at spilde. Ok, jeg vil godt indrømme, at jeg er så uøvet i det her, at det lykkedes mig at hælde en af de fine rødvine udover et af mine papirer alligevel. Men kun nogle dråber, det var sikker gået langt værre uden INAO's mellemkomst.

"The finest inexpensive tasting glass in the world." Siger selveste Robert Parker om glasset. Så i det her ægteskab er vi glade for de 12 nye medlemmer af vores udstyr. To kasser glas mere, der kan stå ved siden af alle deres kolleger af krystal og det, der ligner. Vi har ikke plads til at pakke ud, fordi der i vores ægteskab åbenbart er mere hjerterum end ledige hyldemetre. Så INAO har indtil videre fået ophold i et overskab sammen med Tupperware fra svigermor, køkkenruller, det ægteskabelige bestik i rustfrit stål og 20 lysestumper fra efterårets barnedåb til senere afbrænding.

Læs også: Tolv blinde flasker
Læs også: Lær at bruge næsen

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: