04 June, 2010

Godt: Blanc de Blancs 2002

 
Posted by Picasa
Restaurant Godt i Gothersgade i det indre København.

Fredagsserien med Restaurant Godts vurdering af vores champagner fortsætter med Blanc de Blancs årgang 2002.

Blanc de Blancs årgang 2002 (brut)
En meget klar farve. Lyst, grønt skær. Fin mousse som holder sig flot og med et jævnt flow af bobler.

Næsen giver associationer til grønne frugter og citrus, frisk med let bitter nød.

Man kan smage alderen, som blødgør nuancerne, og skaber harmoni mellem friskheden og dybden, så man aner ”honning” fra Chardonnay-druen. Det er en meget ren smag og også et meget klart udtryk både i farve og i næsen.

Denne vin kan ledsage forretter med let syre uden for megen fedme, som vil tage livet af druens fine, modne nuancer. Prøv den sammen med soufflé. Æggeretter er ofte svære at kombinere med vin, men denne champagne kan være et godt bud. En anden mulighed er stegt, hvid fisk. Den fine, nøddeagtige stegeskorpe fra smør og fisk vil passe flot med vinens dybe toner.

Sommelier Marie-Anne Ravn Rice, restaurant Godt, København, maj 2010.

Anledningen er, at Godt har flere af vores champagner på kortet fra denne sommer.

Læs mere om Blanc de BlancsChampagne Tange-Gérard.

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
Når Chardonnay-druen er moden skifter dens skind farve fra grøn til gennemsigtig gul med små sorte prikker.

Vores serie af champagner omfatter udover Blanc de Blancs også:

Tradition
Rosé d'Assemblage

No comments: