24 January, 2013

Folies Foliage i Avize

 
Posted by Picasa
Det er et års tid siden, at en russer kom til Avize. Længere sikkert. Ved den tid havde han den store tegnebog med, og for den købte han en ruin og lejede to hektar vinmark.

I dag ser projektet sådan ud.

Det har fået et temmelig godt navn.

 
Posted by Picasa
Foliage lyder godt. Noget med blade, ranker, men navnet gav mig nu også andre associationer. Det har taget mig et stykke tid at finde ud af hvilke.

Men så faldt hammeren, og mon ikke også andre har det på samme måde?

Fra Foliage er der ikke langt til Folies Bergeres. Om noget et af den franske Belle Epoques templer for det letlevende cancan-liv.

Straks har man slået sig en fin lille krølle fra nutidens russiske petro-millioner og til en nærmest mytisk del af champagne-historien. Med blot et lille navn. Også en måde at tage plads i champagne-historien, når man nu ikke har nogen. Det er da meget godt gået.

Slottet i landsbyen Avize er under ombygning. Der skal være vinturisme. Et godt gæt er i luksusklassen, hvor det biodynamiske champagnehus Selosse også har et eksklusivt spise og -overnatningssted.

 
Posted by Picasa
Den russiske rigmand ejer i forvejen en produktion af russisk mousserende vin.

Ved så ikke om det ændrer noget på , at min svigermor - stærkt på vej mod de 81 - og en flok jævnaldrende fra nærliggende landsbyer har kurs mod det kendte Pariser-sted. Måske er cancan-drømmen passé i Paris? Og i Danmark? Men ikke nødvendigvis i Rusland, og mon ikke der er russiske rigmænd nok til at holde et lille sted som dette i gang.

No comments: