30 January, 2013

Forslag om 11.000 kilo i 2013

 
Posted by Picasa
Endnu sover Champagnes vinknopper den sødeste vintersøvn. Denne vinter til tider endda pakket ind i is.

Selvom der stadig er flere måneder, til årets sæson går synligt i gang, og endnu længere til vi begynder at tale druekilo og vinhøst, så er overvejelserne for længst i gang bag de lukkede døre.

En enkelt dør i Avize står endda på klem.

Udbud og efterspørgsel
Champagnes druekvote hænger nøjer sammen med, om alverden har drukket nok champagne det forløbne år. Hvis nej, plukker vi færre druer for at lave mindre champagne. Hvis ja, plukker vi alt, hvad vi har, og deblokerer måske ligefrem vin fra tidligere år. Vi styrer udbud og efterspørgsel.

Det er ingen simpel sag i Champagne, hvor de druer, vi vil plukke senere i år, først kommer i handlen flere år senere.

Lige nu venter vi på et af årets tal: Hvor mange flasker champagne blev solgt i 2012. Og hvor?

Tallet er spændende, fordi det vil indgå i kvoteforhandlingerne for 2013. Godt salg giver større chance for god kvote. Selv ønsker vi som altid så høj kvote som muligt for at sikre flest mulige Tange-Gérard flasker.

Et ønske, som L'Union Champagne i Avize åbenbart deler.

Samme kvote som 2012
Det er et stort kooperativ, der blandt andet står bag mærket De Saint Gall. Derudover med en bestyrelsesformand, der ikke er bange for at tale med tydelige og store bogstaver. Hvorfor det ofte er værd at lægge mærke til, hvad han siger.

På den årlige generalforsamling tidligere i januar mente han ifølge l'Union, at årets salg - nok lavere end set tidligere - bestemt ikke er katastrofalt, og at der ingen grund er til at skære kvoten.

Altså årets første bramfri bud på kvote: 11.000 kilo per hektar, siger Avize. Det samme som i 2012.

Vi har ikke selv tid til at politisere, og næppe heller hektarer nok til at blive hørt. Vores muligheder hænger tæt sammen med andres meninger og beslutninger, og herligt derfor, når vi støder på andre spillere, der tænker forretning før produktion.

No comments: