Chardonnay-druer fra vinhøsten sidst i september.
Tal er dejlige at have liggende i bloggen, fordi de tillader enkle sammenligninger mellem årene.
Visse fakta skal nok blive hængende - 2010 vil være svampeåret, vil jeg umiddelbart tro - tal bliver til gengæld hurtigt trængt i defensiven af nyere.
Derfor et par gennemsnitstal fra 2010:
11.100 kilo druer landede i kasserne. Kvoten var 10.500 kilo.
Det er nok til at fylde 319 millioner champagneflasker, hvor de 17 millioner er en del af den såkaldte individuelle reserve. Det er vin, vi ikke har lov at røre uden en særlig tilladelse.
33.200 hektar er i produktion, hvilket er 112 hektar mere end i 2009.
Det vigtige forhold mellem sukker og syre er gennemsnitligt 9,8 og 9,6 i henholdsvis departementerne Aube og Marne. Vi stræber efter at nå så tæt på 10,0 som muligt.
No comments:
Post a Comment