05 May, 2011

400 voksede rødder

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
Alain planter i øjeblikket 400 baby-Pinot Meunier i vores nedre parcel i Loisy-en-Brie. De nye planter skal erstatte andre, der er gået til siden 2006 (se også her.

Planternes spøjse udseende hænger sammen med, at de er splejset sammen af to dele: Rødderne er en såkaldt amerikansk vinstok og overdelen er en Pinot Meunier. Rød voks holder sammen på delene.

Spiralboret er den manuelle måde at bore et hul på - en såkaldt carotte, fordi en gulerod angiveligt plantes i et hul af lignende størrelse. Boret har en smule fugtig jord med op, og den sørger Alain for at give planten med for at give den bare lidt at lave af i en periode, hvor det stort set ikke har regnet i tre måneder.

Nye planter får ikke længere lidt god, mad med sig som da vi plantede i 2006. Det er ikke længere god lating med den fede muld. Vinstokke dyrker man typisk på den dårlige jord, og de små pinde kommer nu direkte på stroppeturen, hvor det gælder om at stikke rødderne ned så hurtigt og langt som muligt. Ned mod kridtlaget, der indeholder den nødvendige vædske, der kan sikre vinen livet, når regnen lader vente på sig.

De i alt 400 planter kommer til at tage knapt fire dage at få i jorden. Gæt hvem, der allerede fra næste uge må afsted for at give hver enkelt af disse planter de tre liter vand, de har brug for om ugen for at klare sig.

Det er med andre ord ikke det bedste år at plante, men vi har for længst bestilt planterne hos monsieur Agrapart i Vertus, så der er ikke så meget at gøre. De skal i jorden nu, hvor der i det mindste er skyggen af fugt at komme i gang på.

No comments: