17 May, 2011

Loisy er løftet

 
Posted by Picasa
En ordentlig vinrække efter løftet. den 16. maj 2011, Loisy-en-Brie.

Mandag i Loisy-en-Brie. Vi har løftet begge parceller nu, og jeg synes jo, det gik fint.

Tidspunktet var velvalgt, for de længste stængler er nu akkurat så lange, at nogle af dem er på vej til at hægte sig fast i naborækkerne. Altså er det fint at få orden på dem inden.

Kunsten er først at gennemføre dette stykke arbejde, når de fleste stængler er lange nok til at nå med op bag wiren. Ellers skal vi sætte dem fast manuelt i løbet af de næste uger.

I år bestemmer vi under alle omstændigheder ikke alt for meget selv. Det gælder bare om at arbejde, når vi kan.

Senere på ugen er der lige nu meldt om storme, og så er det en klar fordel at stænglerne sidder gjort fast, så de ikke blive rumsteret for meget rundt med at voldsomme vindstød, der let knækker de sprøde stængler. Men i øvrigt ingen regn.

 
Posted by Picasa
Sådan så de mest tilgroede rækker ud i dag inden løftet. Nu er der atter orden.

Jeg knækkede til gengæld ikke alt for mange under dagens arbejde, hvilket af og til elers kan være en nærmest ubærlig del af dette job, fordi det ofte koster druer. Man skal ikke pille for meget ved spidserne, der meget nemt knækker, og så vokser de ikke længere. Det betyder ikke noget, hvis de er lange nok til at nå ind i spalieret. Hvis de omvendt er for korte, kan de være svære at få gjort fast, og så sidder eventuelle druer ret ubeskyttet.

Alain fortsatte med at fjerne ekstra stængler i den øvre parcel. Et arbejde, der egentlig normalt foregår før løftet, men som vi har været tvunget til at udskyde i år, fordi løftet skulle ske nu.

I naboparcellerne med Chardonnay-vinstokke har folkene i dag løftet til øverste niveau. Det gemmer vi til næste uge. Vores Pinot Meunier er ikke helt så langt fremme.

Flere biller fra løftet (2010).

No comments: