30 May, 2011

Marne er nu også officielt tørkeramt

Her i departementet Marne er vi nu også officielt tørkeramt. Det vil sige, 13 kommuner i det sydøstlige hjørne har fået restriktioner på forbrug af vand allerede i maj. Normalen ville være juli.

Dermed sparer 47 franske departementer - i alt er der 101 - seriøst på deres brug af vand. I Marne er det ikke forbudt landmænd at kunstvande, men de er blevet bedt om at begrænse sig.

Det skyldes tørken, der her i la Marne betyder, at vi stort set ikke har set regn i over tre måneder. De store mængder sne, der faldt i december, hjalp til at fylde godt op i de underjordiske depoter, men så tidligt som i februar var niveauet allerede faldet til under det normale.

Mandag er der annonceret varme - op til 30 grader - det skal nok blive muntert i vinen for en nordbo som mig, der har svært ved at holde mere end 25 grader ud - og med efterfølgende storm. Den slags har normalt vand med i bagagen, men lad mig se, hvad det kan blive til, før jeg jubler på forhånd.

Vi har set for mange grå skyer sejle andetsteds hen dette forår til at hoppe på den første den bedste vejrudsigt med regn.

No comments: