13 May, 2011

Alt tegner til tidlig vinhøst

 
Posted by Picasa
Loisy-en-Brie, Olivier, David og Gérard, vinhøsten 2010.

Vi regner nu med vinhøst i august som et stort set etableret faktum.

En af vores parcel-naboer af den ældre generation går og snakker om start allerede den 20. august, muligvis dog snarere Côte des Blancs end os, der normalt begynder nogle dage efter. Men alligevel: Vinhøst inden skolestart er specielt.

Alain er gammel nok til at kunne huske vinhøst først i oktober. Siden er det rykket adskillige uger frem, og i de 10 år, jeg har fulgt med mere eller mindre aktivt, har datoen for det meste ligget omkring den 20. september.

Vinens fænomentale start fra sidst i marts er stort set ustoppelig, når den først er sat i gang. Som en buldrende tog. De sidste dage har kølige nætter bremset væksten, men stænglerne er stadig uger foran normalen.

Tidlig vinhøst betyder blandt andet, at årets kommende teak skal kontaktes, så vi snart har en idé om, hvem vi kan regne med. Det betyder også en roligere tid for vores familie, hvis vi gennemfører drueplukningen, inden skolen begynder igen først i september. Vores unger er nu så store, at de elsker at hænge ud med de yngste af høstfolkene.

 
Posted by Picasa
Sidste måltid ved sidste års vinhøst (2010), hvor vejret var smukt i september.

No comments: