22 April, 2010

Lyserødt og lige til at spise

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
Vinens knopper er på bristepunktet. Højst appetitligt, synes jeg, og åbenbart både her og der.

Knoppen foroven er en Pinot Noir et sted langs en lille vej mellem landsbyerne Verzy og Verzenay. Den forneden er en af vores egne Pinot Meunier ved Loisy-en-Brie. De 50 kilometer imellem de to lokaliteter kan ikke umiddelbart ses, men det er godt nok med forbehold, for jeg er ikke sikker på, at knopperne sidder ens placeret på deres vinstokke. Dermed er de ikke nødvendigvis helt sammenlignelige.

At de begge snart springer ud er til gengæld tydeligt nok. Det sammenfoldede blad ses helt tydeligt både foroven og forneden. Med disse dages pæne temperaturer - vi er over 15 grader - og varmende sol er det et spørgsmål om dage, før de tidligste knopper folder sig ud.

Som sædvanligt er der koldere her på bjerget ind på det flade land forneden. Vi har altid mere tøj på end folk i den nedre ende af byen for slet ikke at tale om de ægte byboere i Reims, som i dag var iført både shorts, sandaler og korte skørter.

Første blad omkring den 20. april er nogenlunde normalt. Læs mere her, og bliv ikke forvirret over den meget anderledes dato. 2007 var vinen ekstremt tidligt på den.

No comments: