05 September, 2011

I Pinot'ens drilske tegn

 

Posted by Picasa
Alain og David løfter endnu en kasse med 50 kilo druer over på larvefodstrukne Chenillard. Loisy-en-Brie, den 28. august 2011.

Vi var godt klar over det på forhånd.

At vores Pinot Meunier kunne gå hen og være mere ramt af gråskimmel end behageligt. Set i det lys gik Pinot Meunier-vinhøsten efter min mening udmærket.

 

Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
Et eksempel på gråskimlede Pinot Meunier-klaser fra vores øvre parcel. Heldigvis hang der trods alt flest klaser af denne typer på vinstokkene. Loisy-en-Brie, den 28. august 2011.

Den første weekend tilbragte vi i henholdsvis nedre og øvre Pinot Meunier-parcel i Loisy-en-Brie.

Fordi den allerede havde skimmel i ugen op til vores høststart, og så selvfølgelig fordi Pinot Meunier allerede var oppe på mindstekravet om et potentiale på 9,0 procent alkohol. Med andre ord et kritisk tidspunkt, hvor svampen kun kunne brede sig.

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
Høstarbejdet: Plukkere langs vinrækkerne, bærere på tværs, der er hyret til at tømme spande i kasserne.

Resultatet i disse to parceller endte på henholdsvis 12.000 og 9.000 kilo druer per hektar. Ikke engang nok til at nå op på kvoten.

Alains var ikke særligt tilfreds med udbyttet i disse to marker, som vi selv driver 100 procent, og det var da heller ikke så godt som for nogle år siden. Jeg mener omvendt, at det er rimeligt at tage virkeligheden med i betragtning først, og den betød dels skimmel i 20-25 procent af klaserne, dels mangler der et sted mellem 20 og 25 procent af vinstokkene i den øvre parcel. Den uhelbredelige sygdom Esca.

Korrigeret herfor mener jeg, vi kan være godt tilfredse med ydelserne.

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
Alain løfter sammen med sin nevø kasserne ind i den gamle varevogn, der forunderligt nok stadig hænger sammen, endnu en vinhøst. Den 28. august

Weekenden den 27.-28. august havde vi tre mand ekstra på høstholdet. Det betød, at vi høstede de to Pinot-parceller i løbet af de to dage, hvilket vist er noget nær rekord.

Det betyder også, at vi nu ved, at vi kan levere over 8.000 kilo druer på en dag med lidt ekstra bemanding, hvilket er nødvendigt for at fylde en presse med vores 100% egen marc.

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
Eftermiddagspause, den 28. august 2011.

Vi har stadig et par andre ting eller tre at få på plads først.

Et ordentligt arbejdslokale er måske at gabe over lovlig meget, selvom vi har rummet nu. Til gengæld skal vi selv have fingrene i de Chardonnay-planter, der formentlig kommer til at levere råmaterialet. Vi skal nok også lige have 1-2.000 Pinot Meunier-planter i jorden først. For eksempel til efteråret.

No comments: