14 January, 2008

Falsk champagne kom fra Gallo

De over 3.000 falsker falsk champagne er lavet på californiske druer. Producenten er den store vingård E.&J. Gallo Winery.

En talsmand siger, at det ikke er Gallo, der ekspederede de falske flasker, hvis slutdestination tilsyneladende var som forsyning på krydstogtskibe. Tværtimod, siger hun, respekterer den californiske vingård både gældende regler i Europa og vinproducerende europæiske kolleger. Deri ligger, formoder jeg,

Den mousserende vin af mærket André er en af de mest solgte lavpris boblevine i USA ifølge Gallo selv. Mærket er fra 1966 og har med den seneste aftale mellem USA og EU lov til at kalde sig champagne indenfor USA's grænser, når blot det er oplyst, hvor druerne er dyrket.

Det har de bestemt ikke i Europa - eller i Nigeria, hvortil flaskerne var på vej - og derfor endte de deres dage i belgiske kloakker. Et spektakulært endeligt, som champagnens riddere i CIVC lod filme, hvorpå de mailede videoen rundt til pressen.

"Pyh, man får helt sved på panden ved at se den video... Godt det ikke var rigtig champagne," kommenterede en veninde med smil mellem linjerne til mig.

No comments: