Champagne bliver dyrere allerede fra næste år.
Et udsagn, der snarere er en konstatering end egentlig bombe, der har været lagt i ovnen til prisstigninger gennem det sidste halve års tid. Et stadigt stigende salg og ingen umiddelbare muligheder for at udvide tilførslen af druer før tidligst fra 2017 øger presset gevaldigt. (Eksport og salg generelt.)
Helt personligt har vi netop fået en bedre betaling for vores druer fra høsten 2007, end vi havde regnet med. Grundpriserne bliver reguleret af organer, hvor både købere og sælgere er repræsenteret, det vil sige champagnehuse og vinbønder. Udfaldet af forhandlingerne er altså, at vi har fået lønforhøjelse. Vinbladet Decanter nævner en generel forhøjelse på fem procent.
Det er den regning, der vil blive ekspederet videre til forbrugerne, allerede fra næste år ifølge flere medier.
Decanter.com har snakket med Moët & Chandons resursechef, Jean-Marie Barillère, som allerede inden vinhøsten bekendtgjorde et skift i husets hidtidige strategi henmod en mere aggressiv købstaktik, som man hidtil har afholdt sig fra i Champagne: At byde priserne på druer op, til man får, hvad man vil have.
Prisstigninger allerede fra januar på gennemsnitligt syv procent lurer om hjørnet, skriver Decanter.com. En længe ventet kamp om at få fat i druerne, hvor penge er det vigtigste middel, er sendt videre til forbrugerne.
No comments:
Post a Comment