18 December, 2007

Taittinger igen herre i eget hus

Familien Taittinger er igen herrer i eget champagnehus.

Halvandet år efter at banken Crédit Agricole du Nord Est købte champagnehuset Taittinger af den amerikanske fond Starwood, bliver fem søskende med navnet Taittinger igen primære aktionærer i huset med 41 procent af kapitalen og 47 procent af de stemmeberettigede aktier.

Huset Taittinger blev oprindeligt sat til salg, da den belgiske finansmand Albert Frere trak sine penge tilbage i 2005. Det blev købt af Starwood-fonden, der dog var mere interesseret i Taittinger-familiens hotelaktiviteter - Europas næststørste gruppe - end i dens champagne.

Den lokale bank Crédit Agricole du Nord Est interesserer sig meget for champagnehuse og købte huset Taittinger for 600 millioner euro i 2006. Siden har dele af Taittinger-familien, ledet af Pierre-Emmanuel Taittinger, ledt efter penge, og det er altså nu lykkedes dem at købe sig tilbage som den nu største aktionær. Credit Agricole sidder fortsat med 36 procent af kapitalen.

Champagnehuset Taittinger har eksisteret siden Pierre Taittinger i 1931 købte det ret ukendte men 200 år gamle hus, Fourneaux, og siden udviklede det til et af de 10 største champagnehuse. Blandt husets som oftest og højest priste aktiver er knapt 290 hektar vin i de bedste områder.

Husets vækst var i 2006 på 13 procent.

No comments: