En visit af den slags er med til at pifte guldrandene om navnet champagne op - som vi alle ved koster jævnlig vedligeholdelse væsentlig mindre end total renovering - så den slags besøg er vigtige. Også selvom de formentlig stadig drikker en hel del mere smørte end champagne i de store steppers land. Skidt nu med det.
For hvad serverer man for en præsident?
Cuvée Louise fra Pommery
Siden Pommery lagde kældre og lokaler til den præsidentielle visit, blev det husets prestigeflaske, cuvée Louise 1998, der blev skænket i glassene.
Louise er opkaldt efter husets grande dame, der i slutningen af 1800-tallet var en meget fremsynet chef i huset af samme navn som hun selv. Cuvée Louise bliver kun lavet i de bedste år, senest i 1998, og selv med nogle år på bagen af så ny dato, at dens tekniske specifikationer endnu ikke fremgår af Pommerys hjemmeside. Den seneste er 1995-versionen.
Men de skriver da lidt om cuvée Louise 1998 rundt omkring hos netvinhandlerne:
1855.com giver den tre hjerter af fem mulige.
Tastings.com anbringer cuvée Louise i kategorien "exceptional", og noterer sig også den lange eftersmag,
Wineandco betegner cuvée Louise fyldig og i perfekt balance og harmoni.
Selvom Pommery's cuvée Louise normalt ikke nævnes i samme åndedrag som Krugs, Salons, Bollingers og Roederers frembringelser, så er stedets chef de cave kendt nok for sin kreativitet.
Skrift på væggen
Pommerys kældermester hedder Thierry Gasco, og han nævnes stadig i samme åndedrag, som hans opfindelse POP, der udover at være en ny champagne - ny i 1999 - også var en ny idé om hvem og hvornår man drikker champagne. Miniflasken var rettet mod et ungt club publikum i stedet for den ellers så klassisk målgruppe for champagne: Et mere eller mindre globalt bourgeoisi.
Mongoliets præsident vendte tilbage til Paris efter at have skrevet navnet på sin hovedstad på Pommerys vægge, oplyser den regionale avis, l'Union, der også nævner, at præsidenten stillede mange og præcise spørgsmål til blandt andet champagnisering, druekvalitet og årgange. Skriften på væggen er en tradition, som Louise Pommery selv lancerede, da hun begyndte at indføre navnene på de steder, hun besøgte, på sine kældervægge.
Man kan hævde at det ikke er helt det samme. Men den slags detaljer nærer alle den store historie om champagne. En ny, lille krølle til de guidede ture hos Pommery, og med lidt held kan det være, at Hans Excellence fremover i ny og næ fortæller, om den gang han skrev på en væg i en kælder i Reims i Champagne. Den hedder i øvrigt Ulan-Bator. Hovedstaden altså.
In English
Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.
No comments:
Post a Comment