02 February, 2007

Hold hele linjen

 
Champagne gør sig bedst i de høje glas. De bevarer boblerne bedre og man ser boblerne stige op på en flottere måde.
Posted by Picasa

TGIF. Det er næsten weekend. Nogle skal på arbejde, andre holde fri. Nogle ved allerede, at de skal ud at more sig. Andrer morer sig med det, de gør.

I Frankrig går mange af damerne rigtig meget op i, hvad de spiser og drikker. Hvad det sidste angår, er det for de fleste et mindre problem, idet de drikker meget lidt (alkohol). Den slanke linje er vigtig for mange, og det er ikke ualmindeligt at se damer, langt oppe i 50'erne med ben, som de godt kan være bekendt at vise frem i korte skørter. Det får man naturligvis ikke forærende.

Strategierne er forskellige. Udover slankekure er der benhård madkontrol: Hypersmå portioner, light-produkter, valg - et stykke af denne ost betyder, at jeg springer disse andre to over. Og så et skarpt øje til de glas, man trods alt drikker. Mød en ekspert her eller prøv den journalistiske version hos The Guardian.

  • 12 cl champagne: 80 kcal
  • 10 cl Kir Royal: 105 kcal (champagne plus solbærlikør)
  • 10 cl sød hvidvin: 150 kcal (tænk Sauternes, ikke Liebfraumilch)
  • 6 cl whisky: 140 kcal
  • 15 cl Bloody Mary: 200 kcal
Tal: Dr Jean-Michel Lecerf, l'Institut Pasteur i Lille. Bragt i Frankrigs mest læste dameblad Femme Actuelle.

Personligt har jeg aldrig talt op. Glassene har en tendens til at hobe sig sammen på bestemte dage, og det betyder, at jeg dagen derpå sjældent har lyst til ret meget andet end te. Facit: Balance. I hvert fald rent kaloriemæssigt.

Denne weekend bliver vores vildeste udskejelse højst et hurtigt besøg før aftensmad hos nogle venner i Côte des Blancs. Beroligende, at aperitifferne på disse kanter ligger så fint placeret på kalorius foroven. TGIF? Thank God It's Friday's. Skål og god weekend.

In English

Copyright: The copyright for text and photos at bobler.blogspot.com belongs to Solveig Tange. You may use my articles, photos or parts of them for non-commercial use and if I am credited as the author. Feel free to link to this site but not in your own frameset please.

No comments: