18 February, 2007

Forår i februar

 
Posted by Picasa
Forårsfornemmelser i Loisy-en-Brie.

Vejret vil tilsyneladende kun én vej: Fremad mod forår. I dag nåede vi allerede inden middag op på 10-12 grader under høj sol.

Duftene har ændret sig bare siden sidste weekend. Her dufter af forår nu. Jeg ved ikke præcis, hvad det egentlig er. Måske er det solen, varmen, der lokker forårsduftene op af jorden, ud af sprækkerne. Der er en øget mildhed, et andet lys.

Vi har endnu ikke set safterne flyde - det man kalder les pleurs og som er det uafviselige tegn på, at nu er vinstokkene vågnet af vintersøvnen - men fuglene er begyndt at synge mere, vi hører andre skrig, nye triller. I dag hørte jeg også for første gang biernes summen.

Marts måned
Normalt har vi hele marts måned med til at blive færdige med at beskære og siden gøre vinstokkene fast til hegnene. Men det bliver stadigt sværere at forestille sig, at der vil gå så lang tid i år, før foråret bryder ud i fuld sang.

 
Posted by Picasa
Alain brænder grenaffald i den hjemmelavede trillebør.

Denne lørdag og søndag morgen har jeg som sædvanligt beskåret, mens Alain har ryddet op i den nedre parcel. Brændt afskårede grene af og efterbeskåret, hvad der ikke var gjort grundigt nok. For nogle uger siden skrev jeg, at kvinder beskærer grundigere end mænd. Ved nærmere eftertanke tror jeg, at det er rimeligt at indføre endnu en parameter: Nemlig om man selv skal udføre resten af arbejdet (typisk fordi man ejer jorden selv), eller det falder i andres lod.

Alain har i hvert fald al den tid, hvor andre har beskåret parcellen, været ude for at gå arbejdet efter, og det har også været ham, der har fået ekstra arbejde senere på foråret, hvis beskæringen ikke har været grundig nok.

En færdig, en mangler
Den ene af vores to vingårde er næsten beskåret færdig nu. Det er en ung fyr fra Vertus, der har gjort det meste. Det meste af den anden parcel mangler stadig. Vi er færdige med fem rækker ud af i alt 42.

Weekendarbejde batter ikke ret meget i den sammenhæng, med mindre vejret har tænkt sig at blive temmelig meget koldere end for eksempel i dag, hvor vi indtog første del af en stor familiefrokost udendørs.

Vores to parceller ser således ud efter denne weekend.

 
Posted by Picasa
Fem rækker vin er beskåret i den øverste parcel.

 
Posted by Picasa
Dermed mangler der stadig 37 rækker, der stadig ser sådan her ud.

 
Posted by Picasa
Den nederste parcel i Loisy-en-Brie er stort set klar til opbinding nu.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: