14 April, 2011

Frisag for den første frost

Natten mellem tirsdag og onsdag var der forudsagt frost.

Det frøs da også. Alain så det hvide lag hist og pist i Vertuelle, da han krydsede Montagne de Reims på vej for at binde de sidste otte rækker vinstokke op.

Vores hjørne af Champagne er heldigvis normalt lidt varmere, og vi har ingen frost haft. Vi har klaret den første nat med annonceret frost. Der kommer jo nok desværre flere.

I år vil risikoen for frost endda være længere end normalt, fordi vinen er adskillige uger mere udviklet, end den plejer. Vi ånder - som alle andre år - stadig først - håber jeg da - lettet op midt i maj.

I dag binder Alain årets sidste 200 meter grene op. De store knopper og første blade har gjort det til et helvede i år. Han har ødelagt en knop per plante, jeg mindre end det halve, men jeg arbejder også kun halvt så hurtigt. Man får ikke noget forærende i den her business.

De små lede orm, der har ædt knopper, kan vel principielt stadig stikke deres sultne kroppe op af jorden og fortsætte festen, men da det er knopperne, de er ude efter, er løbet snart kørt. De fleste af de frugtbare knopper er sprunget ud nu.

Risikoen for frost må vi leve med et godt stykke tid endnu.

No comments: