25 April, 2011

Vinens voksende fødder

 
Posted by Picasa


Sådan så vinens fødder ud på en af de sidste opbindingsdage.

Det er et højst udsædvanligt syn at se tydelige knopper - det meget lyserøde - og nogle af dem er endda allerede godt i gang med deres unge liv som stængler.

Lige lidt hjælper det dem. Ingen af disse blade, stængler eller knop har nogen interesse, fordi de vil få ingen eller meget få druer.

Når vi tager på påskeferie, ser vi normalt kun knopper i vækst, der stadig er vinterbrune. Som I kan se her, er de tidligste allerede små stængler, som blot vil vokse og vokse, så længe de får lov.

Normalt fjerner vi først knopper fra frostfaren er slut midt i maj. Hvis vi venter så længe i år, vil disse små stængler allerede have vokset sig til en pæn længde. De vil stadig være lette at fjerne, men det tager selvfølgelig længere tid, når stænglen er en meter lang end at skrælle en knop af.

Til gengæld håber jeg meget på et pusterum omkring 20. maj, som vi normalt aldrig har, og sådan tjener det tidligere forår det gode formål, at jeg kan rejse til fest. Regner jeg da med. Håber jeg da på. Med mindre selvfølgelig vi får travlt med junis gøremål allerede sidst i maj. Hvilket nok ikke engang er urealistisk i denne usædvanlige sæson 2011.

No comments: