05 April, 2011

En plov må man have

Da jeg forleden skulle hjem fra vinen, kørte jeg bag en traktor. Det er der ikke noget mærkeligt. Faktisk beregner for tiden af samme grund fem minutters ekstra køretid, når jeg skal fra vinen til skolen for at hente børn.

Denne vintraktor adskilte sig ved sit udstyr. I Côte des Blancs ser vi normalt primært to traktortyper: Den ene slags sprayer kemikalier, og den er aktiv for tiden. Den anden model skal først ud at klippe hæk om et par måneder. Denne her havde en plov monteret i halen, og lige præcis sådan et stykke værktøj får vi brug for, hvis vi skal til at tage os af ukrudtet på mekanisk i stedet for kemikalsk vis som et led i arbejdet frem mod nye enkeltmarksvin(e).

Jeg har endog set flere parceller med nye, smarte plovfurer i Côte des Blancs. Den ene er ny som økolog, ved vi, for vi kender til ham og hans marker. I Montagne de Reims er vinbønderne længere fremme med jordarbejdet - eller også har de aldrig været så langt væk fra tanken - der er i hvert fald væsentlig mere ukrudt under vinstokkene i Verzy end i Vertus, og mon ikke de skal pløjes væk.

Det viser sig i øvrigt nu, at vores yndlingssælger af brugt udstyr også har en traktor med plov til salg. Den er noget mere spændende end den etiket-maskine, der kan klare almindelige etiket og halskrave men ikke bagetiket, som vi jo bruger i stedet for kraven. Nu overvejer firmaet derfor, om vi måske skal droppe fødselsdagsgaverne og i stedet investere i sådan en plovfyr.

No comments: