11 September, 2009

Vinhøst på trapperne

 
Posted by Picasa
Chardonnay-druer fra 2008. En årgang, som vist alle i Champagne venter sig meget af.

Vinhøsten er i gang i Vertus. Sådan her så det blandt andet ud for to år siden: Vinhøsten 2007 og én gang til.

På vores kooperativ ligger alle marcs - vinen fra en fuld presning - foreløbig mellem 10,1 og 10,8. Det betyder, at der foreløbig kun er presset druer med en meget flot balance mellem sukker og syre. Det tilladte er en kvotient på 9,5, det optimale er over 10.

Alain har i dag taget prøver i vores Chardonnay-parceller. De viser alle 8,5, men de har også stadig tiden for sig. Vi begynder at høste på mandag, og skal bruge de første tre dage i de blå druer.

Et af vores drømmeprojekter i forbindelse med denne vinhøst er at fylde så meget som muligt af en presse selv eller eventuelt sammen med vores naboer i Loisy-en-Brie. Idéen med det er at få en marc for os selv, sådan at vi for første gang vil kunne smage den, når det sidst på efteråret atter bliver tid til at smage på den stille vin. Vi får næppe mulighed for at være alene i en presse, men Alain mener, at vi vil være tilpas ude af trit med resten af medlemmerne tidsmæssigt. Hvis vi som de eneste afleverer blå druer på mandag, kommer vi under alle omstændigheder for os selv. Tilsvarende er der en god chance for at Vertus er færdig med Chardonnay, når vi begynder med samme muligt positive resultat.

At få vores egen eller næsten egen marc er også første skridt mod de eksperimenter, vi skal gøre, for på sigt at kunne lave vores egen vin af 100 procent egne druer. Hver enkelt parcel må vinificeres for sig, for at vi siden kan afgøre dens potentiale, efter at den har gennemført den første alkoholiske gæring.

No comments: