15 September, 2009

Første rapport fra vinhøst

Vi er i gang med vinhøsten, og den forløber foreløbig ret normalt.

Vi har samme mængde folk, som vi plejer, og de kommer også til at plukke nogenlunde den normale mængde druer. Selvom den officielle kvote er lav i år, vil resten komme til at indgå som vores blokerede reserve.

En form for forsikring mod hagl og frost. Vin på en tank, som vi kan få lov at bruge af, hvis vi mister en seriøs andel af potentialet i den ene eller den anden form for vejrmæssig ulykke. Vores personlige blokerede reserve blev tømt totalt i 2003, og har været under opbygning siden. Den har et loft på 8.000 kilo druer per hektar, og jeg er såmænd ikke engang sikker på, at vi når helt derop selv i år.

Vi har selv været ramt af sygdomme vinskimmel, og selv august måneds varme temperaturer i det mindste har hindret svampen i at sprede sig yderligere, er 10-15 procent endegyldigt tabt. Det er op til plukkerne at sortere de svamperamte druer grundigt fra. De bliver simpelthen klippet direkte ned.

Det er foreløbigt den koldeste vinhøst, jeg kan mindes. Selvom temperaturerne plejer at være nede og vende omkring de 6-7 grader Celsius i de tidligste morgentimer, stiger de normalt ret drastisk, når solen får brændt sig igennem, og det plejer at være yderst behageligt til formiddagskaffen kl. 9.30. Her på nordsiden af Montagne de Reims har vi stort set ikke set solen i de sidste to dage, og faktisk er det småkoldt det meste af dagen. Temperaturen peger på den store, uldne vintersweater.

No comments: