17 September, 2009

Årgang 2009

 
Posted by Picasa
Vores del af vinhøsten er i gang.

Onsdag handlede det om at plukke disse blå Pinot Meunier i parcellerne ved Loisy-en-Brie. Først til den rødvin, vi bruger til at lave vores ene lyserøde champagne, nemlig Rosé D'Assemblage. Siden plukkede vi til de vine, som assemblagen vil blive sat sammen af.

De blå druer i parcellerne i Soulières blev plukket allerede den første dag, mandag.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa
Et høsthold består af teams på to, der plukker fra hver sin side af vinstokkene. Dertil kommer bærere, der tømmer spande fyldt med 10 kg druer ned i kasser, der rummer 50 kg.

Det tager ikke mange minutter at fylde en spand, hvis man arbejder lidt koncentreret, så bærerne må anbringe tomme kasser på forhånd for at kunne følge med.

De skal også sammen med Alain nå at fragte fyldte kasser hen til vingårdens udkant, hvor de bliver læsset i varevognen og kørt til pressen.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa
De mest umodne og grønne druer smider vi. Der er ikke rigtig noget håb om mere sol. Vejret er slået om. Det er køligere, og vi ser kun solen meget lidt.

Fra kooperativets presserum forlydet det imidlertid, at indholdet af sukker er rigtig godt - tættere på 11 end 10 og forlængst forbi de minimale 9,5 - spændende, hvad det skal blive til om nogle måneder. Det er druer af en modenhedsgrad som i kasserne.

Ifølge en af vores plukkere, der er ankommet direkte fra Beaujolais - temmelig meget længere sydpå - ser det lige så grønt ud dér. Jeg er stadig fremmed nok til at kunne undre mig, men forklaringen er jo blandt andet, at dette ikke er spise-druer men vin-druer. Hehe.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa
Pause hver formiddag og hver eftermiddag med baguette, charcuteri og industrikage og termokaffe.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa
Det er Evas første vinhøst, og vist også Mathieus. De synes begge, det er ret skønt at plukke vindruer, og ret overvurderet, at de er nødt til at dele saksene med Clement.

 
Posted by Picasa
Vi plukker omkring 6.000 kilo druer om dagen, hvilket er den sædvanlige mængde.

Læs også en tysk drueplukkers indtryk.

No comments: