24 September, 2009

Vores vins videre vej

 
Posted by Picasa
Druemost på bunden af en ståltank på kooperativet.

Det er første gang, vi prøver at følge vores druers videre vej gennem systemet. Fra druer til most og fra most til stille vin. Målet på sigt er at lave vores egen vin, og dette her et lille første skridt ud af dén vej.

Et ikke helt enkelt projekt, fordi en presse rummer lidt mere end vi når at plukke. Otte tons per presse mod cirka seks tons druer per dag. Den eneste måde at være alene i en tank er at indlevere otte tons på én gang, hvilket vi kun kan gøre med meget stor planlægning. I praksis ikke muligt denne gang, da vi kun beslutter for en tredjedels vedkommende, og beslutningstageren for de øvrige to tredjedele ikke er interesseret. Det hænger sammen med, at vi kun dyrker en del af druerne i familien. Resten regner vi med at overtage, når en fætter går på pension.

I stedet gør vi det bedste, vi kan: Vi holder øje med en tank med rødvin, hvor vi står for 3.000 af de i alt 8.000 oprindelige kilo druer, og tre-fire marcs Chardonnay, hvor vores druer udgør op imod halvdelen af totalen.

Planen er så at følge disse presninger - altså marcs - og se, hvad de bliver til, og derudfra skaffe os en idé om, hvor vi kan forbedre, og om kvaliteten i det hele taget.

No comments: