Vindruer presses flere gange, hvilket giver flere kvaliteter.
Distilleriet Jean Goyard er blevet købt af Cristal Union (sukker) og Cohesis (korn).
Faciliteterne i byen Aÿ overtager mere end 90 procent af restprodukterne efter at årets druehøst er blevet presset. Mosten fra den første presning - la cuvée - bliver brugt til at lave vin og siden champagne af. Men dertil kommer druesaft af anden - la taille - og tredje presning - la rebeche.
Ud af anstrengelserne kommer de lokale spirituosa Marc de Champagne og Fine de Champagne. Marc'en er spiritus distilleret på drueskallerne, hvorimod Fine'n er distilleret af vin. Distilleriet producerer også den lokale hedvin, Ratafia. Det er druemost, hvis gæring man standser, ved at tilsætte spiritus.
Jean Goyard grundlagde sit første distilleri i 1911. I 1925 rykkede han til de nuværende bygninger i Aÿ, der i øvrigt er klassificeret som Patrimoine de France.
Distilleriet omsætter for 15 millioner euro om året.
In English
Copyright: The copyright for text and photos at bobler.blogspot.com belongs to Solveig Tange. You may use my articles, photos or parts of them for non-commercial use and if I am credited as the author. Feel free to link to this site but not in your own frameset please.
No comments:
Post a Comment