22 January, 2007

Saint Vincent

 
Posted by Picasa

Vi har holdt Saint Vincent i Verzy. Dagens mest betryggende oplevelse er udenfor konkurrence at se, hvor meget disse unge og ældre vinfolk holder af deres egen vin clair. Det er den vin, de har tænkt sig at lave champagne af senere i år.

De uddeler i øvrigt frygtelig gerne smagsprøver på deres kunnen, og det er en af få lejligheder, man har til at smage på Champagnes vin, inden den bliver til champagne.

Men det kræver altså, at man er i stand til at synke ret hurtigt. For de under én det godt. Jeg ved ikke, hvor meget glasrøret rummer... men nok til, at der som sagt skal synkes igennem, hvis man ikke vil have kraven gennemblødt.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

Tønden indholder vin af den seneste høst her fra Verzy, altså 2006. I forbindelse med Saint Vincent bliver denne vinens skytshelgen båret gennem landsbyen fra kirken over torvet og ned på kooperativet, hvor der udskænkes ret lystige mængder af de champagner, der har et eller andet at gøre med Verzy.

 
Posted by Picasa

Her har vi ham, Saint Vincent, fulgt af bagerens brioche, som man gør klogt i at spise rigelige mængder af, hvis man vil være noget, der ligner arbejdsdygtig, når festen er slut. Optoget føres an af vinbøndernes børn, iklædt for drengenes vedkommende vinmagernes blå kjortel, sort kasket og hvidt forklæde og for pigernes, den traditionelle meget store kyse med matchende langt skørt. Kysen er så stor for at beskytte markarbejdersker mod solen.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: