12 January, 2007

Stadig strålende salg

Jeg beklager. Det er næsten trivielt. Men salget af champagne i 2006 ser – endnu inden det er endeligt opgjort - ud til at have slået alle tænkelige rekorder. Igen.

Inden oktober var uigenkaldeligt forbi var der allerede langet 320 millioner flasker over diskene. Da salget imidlertid normalt først topper i sidste kvartal af året – indkøb til julens og nytårets fester sætter sine tunge aftryk i statistikkerne – regner egnens kloge folk med, at årtusindskiftets hidtidige rekord blive passeret i år.

Millenium-salget nåede de eksorbitante højder af 327 millioner flasker, men en hel del af dem blev købt til lager, hvilket salget året efter bar præg af.

England og Spanien
Godt hver anden flaske champagne bliver i dag drukket i Frankrig. Tidligere var det seks ud af 10 flasker, så det er ikke her, at udviklingen er. Det er i andre EU-lande, USA og så fremtidens eksotiske markeder som Indien og Kina. I 2006 har foreløbigt englændere og spaniere købt rigelige mængder champagne.

Supermarkedet Sainsbury's melder således ifølge Decanter.com om en fremgang på ikke mindre end 3.000 procent i salget af kædens eget champagnemærke. Sikkert også båret frem af flere blindsmagninger, der i efteråret gav virkelig høje karakterer til flere af de britiske supermarkedschampagner.

I Spanien er salget ifølge La Journée Vinicole vokset med hele 40 procent fra juli 2005 til 2006. Ikke helt ringe i et land med egen Cava-produktion. Men i øvrigt er det spanske marked med sine godt tre millioner flasker kun en tiendedel af det britiske.

Muligt pres på lagrene
Yves Benard, der er formand for den fælles organisation, der repræsenterer huse som Veuve Clicquot, Boizel-Chanoine og Vranken-Pommery Monopole, forudser yderligere omend mere sagte vækst i 2007.

Han peger ifølge det britiske nyhedsbureau Reuters også på, at lagrene kan blive presset. Altså det, som industriens spidser frygter mere end noget andet: Ikke at kunne følge med efterspørgslen med deraf mulige og uønskede prisstigninger og efterfølgende risiko for afmatning som følgen.

De endelige salgstal kommer til februar.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: