29 January, 2007

Afrika anerkender champagne

Champagne har fået det grønne stempel nu også i landene omkring og syd for Sahara. OAPI - det er den afrikanske organisationen for intellektuelle rettigheder - har registreret champagne som betegnelse alene for boblevine fra det nordfranske område. (Læs historien her).

Nu er Afrika godt nok ikke blandt champagnernes allerstørste eksportdestinationer - og da slet ikke de 16 stater, der har skrevet under. Men det skal man ikke lade sig snyde af. Dels arbejder appellationens forsvarer, CIVC, formoder jeg på både kort, mellemlangt og langt sigt, dels er en sådan anerkendelse under alle omstændigheder principiel.

Og alle, der trækker sig lidt skægget over champagnejuristernes ihærdige kamp til lands, til vands og i luften, kan jo overveje, om det egentlig ikke er meget passende, at et produkt, der deler navn med et sted, også bør komme præcis herfra? Mange er franske. Meget god mad og drikke har sin oprindelse her. Men der er også engelsk Stilton-ost, italiensk Parma-skinke og mange flere. Jeg mener ikke, man finder Rød Aalborg på listen, det må bestemt være en fejl ;-D.

Men skulle nogen finde på at sælge uretmæssige bobler under navnet champagne i staterne Benin, Burkina Faso, Cameroun, Den Centralafrikanske Republik, Congo, Elfenbenskysten, Gabon, Guinea, Guinea Bissau, Ækvatorial Guinea, Mali, Mauritanien, Niger, Senegal, Tchad og/eller Togo får de CIVC på nakken.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.


journee vinicole 21.12.2006

No comments: