11 January, 2007

Grøn frostsikring

 
Chardonnay, Loisy-en-Brie, 7. januar 2007.
Posted by Picasa

Her er Champagnes guld. Det er disse knopper, det hele drejer sig om. De er sat i sidste vækstsæson, og er dermed frugtbare.

Det øverste billede er en Chardonnay-knop. De er som oftest lidt tidligere på den end de to typer blå druer.

Det nederste billede er en Meunier-knop. Flere er dobbelte, og det kendetegner netop denne blå drue-sort, at den oftere sætter dobbelte knopper end Chardonnay og Pinot Noir.

Har man en parcel, der er særligt udsat for frost, kan man beplante med Meunier, og håbe på, at par nummer to kan redde produktionen, hvis den primære knop er blevet svedet i frost.

I 2003 høstede vi to gange i vores Meunier-parcel. Dog, selv med dobbelte knopper, var der ikke i nærheden af den mængde druer, der ville have været, såfremt frosten ikke havde ødelagt det første sæt knopper. Men der var alligevel druer nok til, at det var værd at tromme høstmandskab sammen for anden gang i oktober måned.

 
Meunier, Loisy-en-Brie, 7. januar 2007.
Posted by Picasa

Foreløbigt har temperaturerne været så milde, at det har været næsten som forår. Som i Danmark titter forårsløgene også frem af jorden her, og roser og pelargonier blomstrer stadig.

Meeennn... vi har ikke set vinteren 2007 endnu, siger vores nabo. Så jeg pakker ikke skiundertøj og uldsokker væk endnu.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: