En stak gamle vejledninger i at beskære vinstokke i Champagne er dukket op et eller andet sted i et glemt og sikkert støvet hjørne i min svigermors gemmer.
Jeg har kun akkurat bladret nogle stykker af dem igennem for sjovs skyld.
Interessant rundt rummer vejledningen fra 1938 eksempler på Gobelet-beskæringsformen, som jeg ellers kun har set i Languedoc-området i Sydfrankrig.
Dengang var appellationen med dens skrappe regler helt ny - Champagne blev en AOC i 1936 - og derfor har det helt sikkert stadig været overgangsformer. Både planter og beskæringssystemer, som vi ikke længere ser.
I dag rummer Champagne-regionen stort set kun de to blå druetyper Pinot Noir og Pinot Meunier og den grønne Chardonnay. De to første er beskåret efter Cordon de Royat-metoden og den grønne som i Chablis. Selv bruger vi også Vallée de la Marne-systemet til Pinot Meunier, og i selve Valle de la Marne-regionen ser man også Guyot.
No comments:
Post a Comment