20 October, 2010

Femstjerne eller syvstjerne

 
Posted by Picasa

Vi har haft efterårsgæster de seneste dage, og da de var her for første gang, skulle vi selvfølgelig en ordentlig tur i vinen og se på det hele.

Herunder stjernen, den syvstjerne, der skinner på vores etiketter til vores store tilfredshed, fordi vi selv har fundet den. Godt gemt i vores landsby på toppen af kirketaget på toppen af landsbyen.

Det er godt med jer, sagde en af gæsterne, men har I tænkt på, hvorfor den stjerne er svær at fotografere. Den er aldrig ens. Jeg tror slet ikke, den er en syvstjerne, men to stjerner med hver fem takker, der er sat sammen for at give en tredimensionel effekt.

Nå.

Nej.

Det havde vi ikke tænkt på.

Da vi kom tilbage, bad gæsten om pap og saks, nål og tråd, og så gik han i gang med at fabrikere en model, som skulle understøtte teorien.

Typisk ham, sagde konen.

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa

Og så gik han ellers rundt og svingede med sin model i husets indendørs briser fra både øst og vest og nord og syd, og vi må indrømme, at resultatet minder utrolig meget om vores stjerne, og at det giver en utrolig plausibel forklaring på, hvorfor den stjerne tilsyneladende forandrer sig så meget samtidig med, at den er lidt kluntet i formen.

Hvis han har ret, er vores symbol dermed snarere udtrykket for, hvordan virkeligheden tager sig ud, end hvordan den i virkeligheden egentlig er. Men det betyder måske heller ikke så meget.

No comments: