22 October, 2010

Vi har smagt efteråret ind

 
Posted by Picasa
Foto: Knud Fryland.

Sådan så et bord i Haderslev ud for et halvt års tid siden, og sådan ser der også ud her efter et veloverstået efterårsbesøg.

I løbet af fire dage har vi gjort en nogenlunde hæderlig indsats for at smage os igennem sortimentet i champagne.

Vi begyndte med Tradition lørdag aften, som vi nød alene og siden i selskab med Moules-Frites. Den smagte fantastisk. Gav alt, hvad den har i sig af efterår, og lige præcis styrken af den afdeling af dens duft og smag varierer med ganens aktuelle tilstand. Lørdag var den lige i øjet. Også til muslingerne fra bugten ved Mont Saint-Michel.

Søndag drak vi så Selection, som er vores topchampagne fra det gode år 2002, som i øvrigt også var min første vinhøst. Vi drak Selection i selskab med først en form for brød eller kage med laks, revet ost, æg, mel, muslinger og lidt væde i form af muslingesuppen, bagefter kylling med en efterårssalat af rødbede, æbler og valnødder, agurker med dild og ris. Til dessert chokoladekage, men da var vi for længst færdig med champagnen.

Mandag var der Spaghetti Bolognaise i gryden og en lyserød Rosé de Saignée champagne, der måske ikke var det oplagte match, men da den kan leve op til lidt af hvert, gik den hjem alligevel, og sørgede for noget godt til både børn og voksne.

Endelig snuppede vi tirsdag den anden rosé d'Assemblage til først agurkeskiver med torskerognssalat på, og derpå Selection til Confit de Canard med kartofler stegt i andefedt og grønne bønner.

Blanc de Blancs 2004 og Tradition i den søde demi-sec udgave nåede vi ikke at smage på i denne omgang.

Vores gæster fandt det interessant - og velsmagende - at prøve så mange af champagnerne tæt på hinanden: Normalt går der op til halve år i mellem flaskerne, og så har man ikke oplevelsen helt lige så present.

Vi spiser stadig af resterne. Champagneslatter behøver vi ikke bekymre os om.

2 comments:

Simresalabim said...

Det er vel sådan et weekendbord normalt ser ud her i Haderslev.. :-)
Det lyder som nogle champagner der rækker bredt mht mad..
Er de i handlen i Haderslev?
Hilsen Jesper

Sol said...

Hej Jesper,

I øjeblikket sælger vi vores champagner direkte fra vores sted i Frankrig eller per post.

Send gerne en mail for flere oplysninger.

Mange hilsner
Solveig

PS Vi holdt en vinsmagning i Haderslev i foråret i Sydjysk Vinklub, men der var du ikke med?