03 October, 2010

Vi har sendt kridt med mere i udbud

 
Posted by Picasa
Gennem efterårsløv på en Pinot-plante aner man en bunke af det gode kridt.

Siden vinhøsten har Alain fjernet døde vinstokke og talt huller, hvor døde planter allerede er væk. Lidt af en øjenåbner i den øverste parcel med Pinot Meunier i Loisy-en-Brie.

Godt hver femte plante mangler.

Sådan går det i en vinmark, der får lov at klare sig selv i 15 år. Vi har gjort, hvad vi kunne for at genoprette den, siden vi overtog i 2006.

Men vi kan jo trods alt ikke bringe tilbage fra de døde, så nu har vi bedt om et økonomisk overslag på, hvad det koster at fjerne halvdelen halvdelen af planterne, nivellere - hedder det vist - samt tilføre et ekstra lag af det gode kridt.

 
Posted by Picasa
Der skal rigtig mange kilo kridt til en hel parcel. Dette er ikke vores, men en anden parcel i området, der undergik en behandling, som den vi nu efterspørger, for et par år siden.

Den anden halvdel af parcellen må vi tage os af, når den første vil være i produktion om tidligst fem år. Dette forudsætter, at hr. Leclerc og hans firma kan udføre dette omfattende entreprenørarbejde for os allerede til foråret.

Jeg drømmer om en enkeltmarks-champagne. Der bliver foreløbigt ved med at trænge sig andre projekter foran. Men vi er da i gang med at rydde op i det meget store rum, hvor vi kan finde plads til blandt andet en tank eller to.

Foreløbigt er det vigtigst at sikre produktionen af det, der skal i tankene.

 
Posted by Picasa
I den rygende trillebør brænder resterne fra døde Pinot Meunier-planter fra tidligere år. I baggrunden ses en anden parcel med bunker af kridt, der siden er blevet gravet ned.

No comments: