17 June, 2010

Rabarber i hjørnerne

 
Posted by Picasa

Set ganske tæt på kan vinstokkens sprøde stængler godt minde om rabarber. Men det er kun for tiden. De bliver brune, når de hærder.

De spøjse røde hjørne er dukket op i meget god tid i år. Det er de såkaldte entre-coeurs - sideskud - som vi ser mange af allerede nu, og det er lidt usædvanligt.

Stænglerne vokser fra deres yderste spids. For tiden propper vi dem på plads bag en wire, hvilket får dem til at pege opad. På et tidspunkt - snart - begynder vi at klippe vinstokkene i toppen, hvilket skaber ensartede, grønne hække.

En vinstok er imidlertid lidt af en vækstmaskine. Når vi forhindrer den i at vokse opad, begynder den bare fra siden i stedet for. Sideskuddene tager fart, og dem klipper vi også, fordi de er golde, og altså uønsket vækst, der tager kraft fra druerne. Den nederste del af dem må vi klippe manuelt med hækkesaks, så vi ønsker os altid, at de ikke har alt for travlt.

Men i år er sideskuddene altså allerede dukket op, endda inden vi har klippet en eneste top. Det tyder på stor vækst i sideskud og mere klippearbejde, end vi plejer. Sådan er det så.

No comments: