18 May, 2010

Deblocage giver flere flasker

 
Posted by Picasa
Vi har lov til at gemme reservevin, et bestemt mål liter per hektar, men vi må kun forarbejde den til champagne med en officiel tilladelse som f.eks. en déblocage. Vinen venter på ståltanke som denne.

Vi får lov at lave en déblocage til juni. Det betyder flere flasker til salg end ellers, hvilket er fantastisk.

I Champagne har vi lov at beholde en vis mængde almindelig vin uden bobler på tank til eventuel senere brug. Denne vin kan fungere som en sikkerhed i tilfælde af klimatiske ulykker - frost, hagl eller lignende - og der har også været flere déblocages i de år, hvor champagnesalget gik strygende.

Denne nye déblocage gælder vinbønder, der har ophørt med deres aktivitet, og det omfatter blandt andre undertegnede. Jeg arbejder stadig, men i stedet for to firmaer arbejder vi nu begge sammen om vinmarkerne i et firma. Det letter omkostninger og administration, og formålet med mit firma er under alle omstændigheder opfyldt: Jeg er opført som vinbonde.

Vi er ikke helt klar over, hvor mange flasker champagne, vi vil få ud af den frigivne mængde vin. I år, hvor vi virkelig mærker den lave druekvote i 2009 falder hver flaske på et tørt sted, så alt er godt, og jo mere jo bedre.

Déblocagen er åben fra den 15. juni i år.

No comments: