17 May, 2010

Bobler i England

 
Posted by Picasa
Champagne-rækken fra en smagning i Haderslev i april 2010. Foto: Knud Fryland.

Vi har tilbragt Himmelfarten i England. Egentlig var det en fødselsdagstur, vi benyttede lejligheden til at servere champagne for en gruppe engelske universitetsfolk, der til gengæld havde bragt lidt mad til champagnen.

Et improviseret måltid i apero-dinatoire-genren - buffet med lidt af hvert - blev stablet på benene i form af grøntsager med diverse dip, sushi, marineret kylling, blinis og charcuteri. Endog ægte indisk curry - stærkt krydret men ikke hot - som jeg dog personligt snuppede uden champagne.

Kombinationen champagne plus buffet passer perfekt med den engelske kulturs uovertrufne flair for uformelt samvær.

Vores værtinde viste sig at være endog meget godt inde i champagnens verden, og hun kunne lide, hvad hun havde i glasset hele vejen fra Blanc de Blancs'en som velkomst over assemblagen til de to roséer.

Discount-image
Hun fortalte, at de engelske supermarkeder har haft virkeligt gode tilbud på champagne - slagtilbuddene ved juletid - hvorfor hun har drukket champagne ved mange festlige lejligheder, hvor man normalt ikke ville have fået denne drik. Det har jeg herfra kunnet følge via gode salgstal. Desværre, fortalte hun, har denne champagne ofte været af dårlig kvalitet. Ikke det, som champagne bør være.

Det er jo forståeligt, at dem, der har solgt discountchampagne til det engelske marked - jeg ved ikke, hvem de er - ikke har sendt deres topprodukt som slagtilbud. Til gengæld møder vi nu mulige kunder, der har et dårligere indtryk af champagne, end de burde have.

For mange er "champagne" mærket i sig selv, og derfor falder en dårlig oplevelse - uanset mærke - tilbage på alle de andre uanset om de er bedre eller dårligere.

Det var derfor en interessant information for os, så vi i det mindste er klar over, at der kan være et eventuelt imageproblem. Men det har - igen - vist sig, at man får, hvad man betaler for.

Nu er vi så spændte på, om dette møde kan føre til flere faste kunder i England.

 
Posted by Picasa
White Cliffs ved indsejlingen til Dover. Maj 2010.

Kent i søndagssol
Vi fandt ikke tid til engelske vingårde, men kunne da konstatere at grevskabet Kent, der lægger kalkgrund til flere af de mest omtalte vingårde i England, fik masser af søndagssol. Ingen af os har passeret Dovers imponerende klipper nogensinde i så flot vejr som i går.

Lidt læsning om de sydengelske vingårde

No comments: