11 May, 2010

Bobler fra England


Chapel Down-vingården i Kent i det sydøstligste England. Juni, 2006.

Vi står med den ene fod i England. Det kunne være spændende at slå et nyt slag ind forbi Nyetimber eller Ridgeview, som er to meget omtalte sydengelske producenter af mousserende vin.

Jeg er lige i dag stødt på en artikel i Washington Street Journal, og det er altid spændende læsning. Sidst vi var i England besøgte vi en anden, Chapel Down, som var lige ved at regne væk lige den dag. Netop vejret i England er altid, hvad der undrer os mest.

Forklaringen er, at her i Champagne er hovedproblematikken næsten altid faren for tre ødelæggende svampesygdomme. Regnen fremmer dem. Klimaet i England er kendt for at være meget regnfyldt, og lige netop derfor må også vinbønder i England have en hel del problemer med disse sygdomme. Det står der imidlertid aldrig noget om i disse artiker. Men måske skulle vi simpelthen bare køre forbi og spørge dem.

De engelske mousserende vine bliver lavet efter samme kvalitetsprincipper som her i Champagne, og de klarer sig ofte storartet i internationale smagninger. Prisen i England er nogenlunde den samme som en champagne.

No comments: