Champagne er en fantastisk vin, og den holder hele vejen igennem et måltid.
Stort set er det vel kun kransekagen, man som udgangspunkt bør holde langt væk fra en hvilken som helst champagne. Endda den søde.
Ellers er der næsten frit spil. Også til osten. En idé, der har været godt på banen i Champagne det seneste år. Det er nyt selv i Frankrig, hvor indbyggerne elsker at matche køkkenets og kælderens kendinge på nye måder.
Kunsten ligger i kombinationen. Prøv for eksempel:
Brie - Champagne uden årgang
Pont l'eveque - Rosé champagne
Petit mâconnais - Blanc de Blancs årgangschampagne
Livarot - Rosé champagne
Mimolette - Årgangschampagne
Camembert - Champagne uden årgang
Maroilles - Rosé champagne
Fourme d'Ambert - Demi-sec/extra-dry champagne (de søde typer)
Comté - Årgangschampagne
Laguiole 7 mois d'affinage - Blanc de Blancs årgangschampagne
Chaouce - Rosé champagne
Salers de buron 18 mois d'affinage - Årgangschampagne
Rocamadour - Blanc de Blanc champagne
Disse match er lavet i et samarbejde mellem CIVC og det franske mejeriforening.
Det er ikke match, vi selv har gjort os mange erfaringer med, men vi skal holde fødselsdag søndag den 9. maj, så det er måske en fin lejlighed at prøve nogle kombinationer af. Der er mange gæster, og dermed gode muligheder for at prøve variationerne af på forskellige smagsløg.
Mit udgangspunkt kunne godt være at matche et par af sæsonens oste med enten rosé eller Blanc de Blancs årgangschampagne.
Læs mere om champagne og ost
No comments:
Post a Comment