15 May, 2010

Vinmuren

 
Posted by Picasa
Den nedre parcel i Loisy-en-Brie har en lidt speciel profil mod højre. Den ligger højere end den jordvej, der giver adgang til dens nabo yderligere lidt til højre. En mur er derfor nødvendig for at undgå jordskred.

Den gamle mur har været i en miserabel forfatning. Vi var nu ikke nået længere end til at indhente tilbud på en ny mur, da vores nabo meddelte, at muren er hans ansvar, og for et par uger siden gjorde han så noget ved det, og smækkede en ny op.

Sådan ser der ud nu.

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
Murbyggeriet har åbnet for et intessant blik på parcellens profil. Normalt kan vi ikke se, hvordan lagene fordeler sig. Det kræver, at man graver dybt, og det gør man ikke, med mindre man virkelig har behov for det. Som for eksempel når man skal bygge en mur og gøre det så godt, at den holder en generation. Man kan jo ikke gå og bygge mure hver dag ;-)

Vi vidste på forhånd, at parcellerne i Loisy-en-Givry indeholder både kridt og ler, men ikke hvordan de fordeler sig. Denne usædvanlige åbning giver et blik på den slags.

Hvorfor den gamle mur styrtede sammen? Vind og vejr. Af og til har vi voldsomme regnskyl, hvor vand fosser ned gennem rækkerne. Den slags slider i længden. Flytter jorden, og på sigt kan det få en mur til at skride sammen.

Men så må man jo bygge en ny.

No comments: