Normalt vejer en champagneflaske 900 gram. En ny og netop godkendt model har tabt sig 65 gram.
Det lyder sikkert af småtterier. Ikke desto mindre er der CO2-udledning at spare på dén konto, og da emballagen alene tegner sig for knapt 40 procent af den samlede udledning er området værd at beskæftige sig med.
Nu må en champagneflaske nødvendigvis kunne modstå mere end en almindelig vinflaske, fordi den skal kunne modstå et indre tryk, der er seks gange stærkere end det udenfor flasken.
Den nye light-model er blevet testet siden 2002, og er først nu endeligt godkendt af CIVC. Et glimrende eksempel på, at det tager tid at teste ting. Når flasken kommer i brug, vil regionen spare 8.000 årlige ton CO2.
Vi har også tænkt os at tale for dette indlysende skift med de vinbønder, som vi deler blandt andet indkøb af flasker med.
Det vil under alle omstændigheder vare en rum tid, før vores egen kunder får den nye flaske i hænderne, fordi vi først sælger vores champagner er mellem tre og fem år efter vinhøsten.
No comments:
Post a Comment