Det meste af vores arbejdstid handler om de her.
Vinknopper fra sidste sæson.
Jordvarme udløser aktivitet
Når vi kommer så langt, det vil sige, når jorden er varm nok, vil vinstokken genoptage sin aktivitet, og knopperne åbner sig. Indeni gemmer sig grundlaget for den kommende sæson: Blad, stilk og de blomsterstande, der kombineret med lidt blomsterstøv kan blive til vindruer.
Det kommer bag på mange, men hver vinter tilbringer vi faktisk i vinen for at tage os kærligt af knopperne.
Knopperne skal sidde på et stykke træ, der er netop én generation ældre for at være frugtbart. Resten af grenene klipper vi af.
Koncentration
I øjeblikket bevarer vi grenenes fulde længde. Til foråret vil vi klippe dem af i fire eller fem knoppers længde.
Målet er færre og mere koncentrerede druer i stedet for mange.
Vinterkulde eller vårvarme
Denne uge er foreløbig begyndt ved frysepunktet, endnu har vi ikke mærket vejrudsigtens lovende 10-12 grader, og det er vi glade for. Ingen vinbønder her ønsker vist de tidlige forår, vi har haft nogle stykker af de senere år. Det udvider blot den periode, vi frygter frost. Det giver os i øvrigt os kortere tid at blive færdig med vinterens arbejde.
Status: Vores parceller i Loisy-en-Brie er næsten slut. Så venter Belles Feuilles, og jeg er halvvejs med mit arbejde i La Crochette i Soulieres.
No comments:
Post a Comment