10 May, 2013

Fest for de første ti

 
Posted by Picasa
Værsgo, her ser du Frankrigs svar på lagkagen. Dette er en jordbærkage, en såkaldt fraisier, som en ven af huset havde med til os onsdag for at fejre Clements 10 års fødselsdag.

Det foregik med stor manér i vores høsthus, som derfor har været inddraget til madlavning og ny opstilling af borde, der tillod os for første gang nogensinde at presse 45 gæster ind til en super aften med masser af halløj ude og inde, foroven og forneden.

Hvad fik vi så?

Den ene flaske Tradition efter den anden med diverse halløj til, fulgt af Rijstaffel med tre kødretter, rejer og en hel masser forskellige saucer, rå og blancherede grøntsager, puréer, tørret og stegt frugt, og det er svundet overraskende godt i flaskerne med hot chutney og chilisauce. Franskmænd elsker fransk mad, men de værdsætter også et måltid, der er lagt tid og lyst i, og denne aften må mange have haft lyst til at gå på smagsmæssig opdagelse i noget andet end sædvanligvis.

Øl, vand og juice på bordet til Rijstafel og bagefter rødvin og mere champagne.

 
Posted by Picasa
Jeg har med andre ord ikke foretaget mig ret meget, der har med champagne at gøre ud over at drikke det. Men det er også et hit hver gang, og der er endda ikke nogen regning dagen efter. For det første sælger vi ikke på klos, og for det andet giver god champagne ikke hovedpine.

Tillykke med de første ti. Jeg regner med, at feststemningen holder her weekenden over.

Rigtig god weekend derude.

No comments: