Spisestedet består af en café med servering både inde og ude, en restaurant på 1. sal og et deli-hjørne, indrettet længst fra gaden med lækkerier fra Danmark: Lakrids, chokolade, chips, krydderier, marinerede sild og syltede sager til spisekammeret.
Thomas er kok, men konditoren er hentet i Danmark. Hvordan ellers skaffe ordentligt wienerbrød i det lille fyrstedømme? Det er muligt, at restaurant Nomas kendthed efterhånden har overhalet spandauerens og romsneglens, men mon ikke ellers Danish stadig er den globalt mest kendte fødevare fra Danmark.
Skandinavisk i hvidt
Indretningen er ganske diskret. Kølig, skandinavisk stil, alt er lyst, less får altid lov at være more.
Og hvordan får jeg så champagnen bragt ind i historen?
I hjørnet af restauranten på 1. sal har parret indrettet vinbutik, tempereret efter alle kunstens regler, og her har vores champagner fået nogle kubehylder at brede sig på. Ved siden af vine fra for eksempel Bourgogne, Beaujolais og andre herlige steder. Vinene kan man enten smage i restauranten eller købe ud af huset, stadig efter deli-princippet.
Men mon ikke også andre danskere kunne finde på at kigge forbi på sommerturen ned gennem Europa? Mange danskere - og jeg er stadig selv en af dem - begejstres let ved synet af Lego-klodser, Vestas-møller og Danfoss-termostater langt hjemmefra.
Min teori er, at vi, fordi vi er så få blandt alverdens milliarder, let synes, vi forsvinder, og så meget desto mere begejstres vi, når verden faktisk godt kender det bedste fra Danmark, og det er sådan cirka også det, du finder på hylderne her.
No comments:
Post a Comment